Workshop Spelen met stress

Op Zaterdag 1 december 2018 verzorgen we de workshop

SPELEN MET STRESS

De workshop gaat over omgaan met patronen die voor overbodige stress zorgen. Ondertussen is wel bekend dat stress die we in ons leven hebben ondervonden en niet helemaal hebben verwerkt, opgeslagen ligt in ons lichaam. Dit is prima zolang deze achtergebleven informatie en automatische reacties voor jouw waardevol zijn. Wel kan het lastig zijn wanneer deze reacties een patroon zijn geworden dat onbewust voor onnodige stress zorgt.
Oude emoties zijn dan patronen (negatieve gewoontes) geworden. Emoties bezitten dan ons in plaats van andersom.
In deze workshop ga je op ontdekkingsreis naar deze patronen en onderzoek je hoe inzicht en beweging jou kunnen helpen om deze patronen minder invloed op je leven te laten hebben.

Tijdens deze workshop ervaar je

  • waar en hoe overlevingsstijlen onbewuste patronen zijn geworden die voor onnodige stress zorgen
  • waar en hoe patronen fysiek waar te nemen zijn
  • hoe je door lichaamsbewustzijn en beweging patronen zo kunt beïnvloeden dat ze je minder hinderen.

Je krijgt inzicht in de overlevingsstijlen (herkenbaar uit theorieën van de karakterstructuren, maskersmaker en Somatic Experie Je ervaart onder anderen via Yoga en Qi Gong hoe je letterlijk kunt spelen met je overlevingsstijlen en deze zo kunt beïnvloeden dat je minder stress ervaart. Met de Inquiry methode van AH Almaas sluit je het onderzoek af.

Voor wie:

  • Voor mensen de hun eigen stresspatronen willen herkennen en beïnvloeden
  • Voor begeleiders, coaches en therapeuten die verbanden willen ontdekken tussen Maskers (karakterstructuren), stresspatronen, Yoga, Qi Gong en lichaamswerk.

Door wie:

De begeleiders voor deze dag zijn: Noële Ruitenberg en Dirk Keuning.

Noële geeft Critical Alignment Yoga therapie en training. Zij is psychosomatisch werkend fysiotherapeut en Yoga docent verbonden aan Lijf & Visie te Soest. Lijf & Visie is een praktijk waar fysiotherapie, manuele therapie, bekken fysiotherapie, logopedie, ergotherapie, (sport-) revalidatie, alignment, sportmedisch trainen en hoogtetraining zich onder één dak bevinden. Kijk voor meer informatie over Noële ook het interview met haar in najaar 2017
Dirk is communicatietrainer, coach en therapeut. Hij heeft zich gaandeweg gespecialiseerd in overlevingsstijlen (maskers), stressmanagement en mentale veerkracht. Hij beoefent sinds 2004 Qi Gong en Tai Chi. Hij volgt nu een opleiding als therapeut Chinese geneeswijzen. Meer informatie over Dirk vindt je hier. Inschrijven voor de workshop kan vanaf NU via Inschrijfformulier Er is plaats voor maximaal 20 deelnemers!

Datum: Zaterdag 1 december 2018
Tijden: van 9.00 uur tot 17.00 uur
Locatie:  De danswerkplaats in De Nieuwe Stad in Amersfoort
Kosten:  € 95,-. inclusief uitgebreide lunch in Het Lokaal, ook in de Nieuwe Stad.

Early bird (aanmelden voor 1 oktober): € 75,-.